1. Anasayfa
  2. Anne ve Bebek

Bebekler Hangi Sıklıkta Emzirilmeli?

Bebekler Hangi Sıklıkta Emzirilmeli?
0

Bebek beslenmesi için en temel kaynak ilk olarak anne sütüdür. Eğer yeterli miktarda sağlanıyorsa bebek için en sağlıklı yiyecek denebilir. Ama bazı sebeplerle sütümüz az ya da hiç olmayabilir. Genellikle bu olumsuzlukta çözüm bulunur. Bulunamazsa da bebeğe hazır mama verilir. Ama biz temelde bebekler hangi sıklıkta emzirilmeli bilmeliyiz. Yeni doğan bebekler iki ya da üç saatte bir beslenmelidir. Bu en ideal kabul edilen süredir.

Yeni Doğan Bebek Nasıl Beslenir?

Bebek doğar doğmaz kritik bir durum yoksa hemen anne ile buluşturulur. Normal doğum ya da sezeryan olması fark etmez. Ancak normal doğumda süt çok daha çabuk gelir.

Bebek annenin göğsüne nefes zorluğu yaratmayacak şekilde yatırılır. Yarı yan döndürerek göğüs ucu ağzına tutturulur. Bu ilk sütü alacağı an hemen beklediğiniz gibi yaşanmayabilir. Kesinlikle telaşlanmamalısınız. Hemşireniz ya da aile büyükleriniz de sizi yönlendirecektir.

Yeni Doğan Beslenme Miktarı

Yeni doğan bebekler ilk aylarda çok daha sık acıkırlar. Ama az az emer ve hemen doyarlar. Zaten günün büyük kısmı uyurlar. Bebeğimizi doyurmak için iki saatten fazla beklememeliyiz. Eğer o uyumaya devam etse bile bizi alıp emzirmeliyiz. Yeni doğmuş bebeklerde beslenme sıklığı ortalama iki saatte bir yerine getirilmelidir.

Emzirme Süresi Ne Kadar Olmalı?

Bebekler doyma hissini aldıktan sonra daha emmek istemezler. Siz göğsünüze çekmek isteseniz de onlar ağzıyla iteceklerdir. Tabi ki bebeklerde beslenme ihtiyaç süresi farklı olabilir. Ama ortalama olarak yedi sekiz dakikada doymuş olurlar.

bebekler hangi siklikta

Bebek Emmek İstemezse

Bu da bebeklerde sık karşılaşılan bir sorundur. İlk olarak onu çok zorlamadan ama gün içinde tekrarlayarak denemelisiniz. Üst üste birkaç kez almıyorsa sütünüzü mutlaka sağmanız gerekli. Aksi takdirde annenin sağlığı tehlikeye girer.

İdeal olan bebeklerde emzirme süresinin gündüz ve gece periyodik olarak aynı şekilde tekrarlanmasıdır. Yani bebeğinizi gece de aynı şekilde aralıklı olarak tekrar göğsünüze tutmayı deneyin. Eğer bebeğiniz emmek istemiyorsa şu rutinleri uygulamaya devam edin:

  • Sabırlı olun.
  • Bilimselliği olmayan metodları bebeğinizin üzerinde denemeyin.
  • Bol sıvı tüketmeyi ihmal etmeyin.
  • Her mamadan sonra bebeğinizi göğsünüze yine tutun.
Bebek Aç Kalırsa Ne Olur?

Bebekler yeni doğduklarında aç kalmaları halinde yoğunlukla ağlayabilir. Ama bu da onları daha bitkin düşürüp uykuya dalmalarına sebep olabilir. Onun için onların ağlamasına gerek kalmadan anne periyodik takiple beslenmeyi sağlamalıdır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir