1. Anasayfa
  2. Yemek Tarifleri

Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi

Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi
0

DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE TARİFİ

Ağzınızda dağılan nefis bir kurabiye herkesin hayalindeki kurabiyedir. Hele ki bu kurabiye damla çikolatalı ise çok daha lezzetli ve nefis bir hale gelmektedir. Bu nefis ve leziz kurabiyelerin yapımı çokta kolaydır. Size vereceğimiz Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi’ ni yapıp yedikten sonra bir daha asla bu kurabiyeden vazgeçemeyeceksiniz. Kurabiyelerin ağzınızda dağılması için tariflerinizde bol bol tereyağı kullanmalısınız. Fakat tereyağının gerçek bir tereyağı olmasına gerçekten son derece dikkat etmelisiniz. Şimdi ise sizlere damla çikolatalı kurabiye tarifini sunalım.

damla çikolatalı kurabiye nasıl yapılır

Damla Çikolatalı Kurabiye Malzemeleri

  • 2 su bardağı un
  • 100gr tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 150gr hazır damla çikolata
  • 1 adet büyük boy yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya tozu

Damla Çikolatalı Kurabiye nasıl yapılır?

Leziz mi leziz damla çikolatalı kurabiye yapmak için ilk önce 100 gram miktarındaki oda sıcaklığında yumuşamış olan tereyağını geniş ve derin bir kaba alıyoruz. Daha sonra ise tereyağına 1 su bardağı pudra şekerini ilave ediyoruz ve tereyağı ile pudra şekerini krema kıvamı alıncaya kadar el mikserinin en hızlı ayarı ile yaklaşık olarak 7-8 dakika kadar çırpıyoruz. El mikseri ile çırptığımız malzemelerimiz krema kıvamına geldikten hemen sonra içerisine 1 adet yumurtayı ilave ediyoruz ve tekrar el mikseri ile çırpmaya devam ediyoruz.

Tüm bu işlemlerden sonra 2 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket toz vanilyayı elek yardımı ile bir kabın içerisine eliyoruz ve karıştırdığımız malzemenin içerisine ekliyoruz. Un karışımımızı kurabiyemize ekledikten sonra silikon spatula yardımı ile hamurumuzu güzel bir şekilde yoğuruyoruz. Eğer silikon spatulanız yok ise hamuru eliniz ile de yoğurabilirsiniz. Silikon spatula kullanılmasının sebebi hamurun ele yapışmasına engel olmaktır.

damla çikolatalı kurabiye tarifi

Ağızda Dağılan Damla Çikolatalı Kurabiye

Daha sonra yoğurmuş olduğumuz hamurumuza 150 gram damla çikolatamızı güzelce ilave ediyoruz. Damla çikolataları güzelce ilave ettikten hemen sonra hamurumuzu tekrar iyice karıştırıyoruz. Bu aşamada çok dikkatli olmalısınız çünkü hamura ekleyeceğiniz herhangi bir sıcak malzeme damla çikolataların erimesine sebep olacaktır. Yine aynı unsur göz önünde bulundurularak ortamın çok sıcak olmamasına özen göstermelisiniz.

Eğer sıcak ve kavurucu bir yaz gününde iseniz hamurunuzu öncelikle buzdolabında yaklaşık olarak 15-20 dakika kadar bekletmeniz önerilmektedir. Zira kurabiyedeki damla çikolatalar erir. Damla çikolataları ilave ettikten sonra hamurumuza çikolataların eşit bir şekilde dağılmasını sağlıyoruz ve 30 dakika kadar buzdolabında bekletiyoruz. Buzdolabından çıkardığınız kurabiyelere şekil vererek fırın tepsisine diziyoruz ve 180 derecelik önceden ısınmış fırında pişiriyoruz.

Afiyet olsun :)

20 Dakikada yapabileceğiniz Triliçe tarifi için hemen bağlantımızı ziyaret edin.

Nefis Yemek Tarifleri YouTube kanalında yer alan Favori Tariflerimizden DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE TARİFİ ? isimli videoyu aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir